Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимки Личен архив Красимир Васов е на 22 години

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимки Личен архив Красимир Васов е на 22 години
Коментари Харесай

Акробатът Красимир Васов от Варна се яви в „България търси талант“ и сподели за „Петел“: Тайната е, че правя всичко с любов

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимки Личен списък
Красимир Васов е на 22 години от Варна.Роден под знака на рибите. Занимава се с акробатика, брейк и цирково изкуство. Акробат – еквилибрист. Днес е рожденик! Честито!

Участва в „ България търси гений “, като неговото показване ще бъде излъчено напълно скоро.

Ето какво описа за „ Петел “ младият мъж:

- Кога стартира всичко?

- Всичко стартира,когато бях на осем години. Тогава с помощта на майка ми и татко ми влязох в залата по спортна гимнастика и видях по какъв начин другите момчета упражняват, по какъв начин се въртят на висилки, по какъв начин вършат шпагати,стойки, салта… Беше ми доста забавно и любопитно и нямах самообладание и аз да се науча. След първата подготовка си споделих,че това е за мен и желая да стартира да се занимавам съществено със спортна гимнастика. Започнах да упражнявам всеки ден и започнах да вземам участие и на надпревари. Печелих разнообразни награди, грамоти и медали,което ми даваше още повече тласък да не преставам напред. Затова съм признателен на първия си треньор Васил Русев, който ми даде тази първична основа.



- Имаш ли идол, който да следваш в твоя професионален път?

- Моят идол още от началото беше Йордан Йовчев. Всички знаем за неговите триумфи и че той е един феномен в спортната гимнастика.Това да бъдеш на шест олимпиади е огромно достижение. Този образец ме стимулираше и мотивираше,но в един миг пристрастеността ми към спортната гимнастика изчезна и аз се отхвърлих. Започнах да се занимавам с съвременни танци и брейк. А те доразвиха други качества в мен. С модерните танци съумях да вземам участие в разнообразни фестивали и състезания,където отново печелих награди. Мои треньори и хореографи бяха Полина Добрева и Ивиана Рачева от Балет „ Степ уан ”.Те ме научиха

да преодолявам театралната тресчица, да танцувам от сърце освен за себе си, а и за публиката. От танците най-вече ми се отдаваше брейка, който е доста подобен със спортната гимнастика.

- Имаше ли миг, в който реши дефинитивно актуалната си орис?

- Повратната точка в живота ми настъпи на едно от уличните шоа във Варна, които се вършат на входа на Морската градина. На едно такова улично шоу мина един някогашен вариететен актьор. Той видя капацитет в мен и ми предложи партньорство – да работим дует. Мислех два-три дни и се съгласих. Той ме вкара в света на цирковото изкуство. Показа ми другите жанрове. Той е от остарялата школа. Казва се Бойко Йоргакиев- множеството хора го познават като „ Гладиатора ” в акробатиката. На времето е имал сътрудник, с който са били дует гладиатори. Той ми даде опция да си избера род. Двата разновидността бяха: „ баланс на ръце “, което е доста сходно със спортната гимнастика, а другото - „ баланс на цилиндри “, което е напълно на крайници.И по този начин стартира идващото ми начало.


- Бяха ли ти от изгода предходните ти умения от спортната гимнастика и от танците?

- Всички стадии,през които минах, ми помогнаха да съчетая всичките си умения в едно. Това е цирковото изкуство и еквилибристиката. Другото, което ми оказа помощ, е че тогава със фамилията ми имахме сложен житейски миг. Имахме неуреден заем,това ни лиши жилището и вилата. Половината ми семейство отпътува за Германия, до момента в който аз и брат ми останахме и всеки се спасяваше както може. Аз не отпътувах, тъй като бях на 16 години и учех в ТОХ-а със компетентност „ Хлебарство и сладкарство “. Започнах да упражнявам с Бойко и тъкмо тази обстановка със фамилията ми оказа помощ да се съвзема.. Колкото и сложен миг да беше, това ми даде мощ и мотивация да израстна,да се стегна, да се взема в ръце и всеки ден напредвахме по малко. В един миг станахме дует и започнахме да практикуваме дружно. След време започнахме да вървим по участия. Първо минахме през варненските курорти Албена и Златни пясъци,след което заминахме за Испания.Това беше доста хубаво за мен,защото ми харесваше да пътувам,да виждам нови неща по света,да обикалям и най-много да упражнявам това което обичам. В Испания има доста огромен капацитет за реализация на такива като мен. Има доста развъртян туризъм, доста хотели, в които изнасяхме стратегии. Винаги съм опитвал да варирам стила си и да видя кое ми се отдава и кое не. Първото лято в Испания работихме три месеца. Бях доста разчувствуван. Успях да получа първите си възнаграждения, което за един 16- 17-годишен юноша е доста прелестно. Да усетиш цената на труда си. Спечелените с труд и гений пари.След това отново се върнахме в България, продължихме си тренировките. Следващото лято – още веднъж в Испания… Така трупах самочувствие и

- опит.И разбрах какво е да бъдеш финансово самостоятелен.

- До по кое време продължихте да работите дружно?

- Няколко сезона ходихме в чужбина да работим,но в един миг се получиха разминавания сред мен и Бойко,защото той е от остарялата школа,докато аз съм по-млад и желаех да опитвам, да се развъртвам, и пътищата ни се разделиха. Но си оставам доста признателен и благодарен на него,защото в случай че не беше той,нямаше да стартира да се занимавам с цирково изкуство и този свят щеше да е неразбираем и отдалечен за мен. Тогава започнах да упражнявам независимо към месец -два-три и попаднах в полезрението на един различен някогашен вариететен актьор,който се споделя Стефан Стоянов.Той също има доста богат опит в България,както и зад рамките й и се занимава тъкмо с това. Те дори се познават с Бойко- огромно съвпадане беше. Той в действителност стартира да ме тренира, не бяхме дует,той идваше в залата да ми оказва помощ и с него съумях да се развия до едно друго равнище, той ми сподели нови техники. Като да вземем за пример по какъв начин да върша упражненията по-леко, по-красиво.Той съумя да ми сътвори мой персонален жанр,което мисля,че е едно от най-важните неща - да се открояваш в тълпата и да те запомня с нещо.

- Има ли огромна конкуренция измежду цирковите актьори у нас и по света?

- Не мисля, че е огромна конкуренцията на цирковите актьори в България,защото са на изгубване,но в чужбина мисля,че има доста огромна конкуренция.


- Ти къде се виждаш?

- За момента съм в България и работя тук, тъй като още приготвям номерата. Добре е,че имах опция да работя към този момент с цирк „ Арена “.Те това лято имаха национално турне и аз посетих с тях доста градове. Стана доста инцидентно. Познати ме предложиха, имаха потребност от човек и аз отидох. Станах част от трупата им. Така имах опция да работя в същински цирк. Спомените ми са неповторими. Изживяването – неописуемо. Опитът – доста значим. Затова и на тях съм признателен!

Очаквайте продължение!

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР